Персона SoccaUA – Дмитро ВОЙТЕНКО!, почесний індівідуальний клубний член МІСТА СПОРТУ, СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

02 травня

Персона SoccaUA – Дмитро ВОЙТЕНКО!

02 травня

Персона SoccaUA – Дмитро ВОЙТЕНКО!

Войтенко Д. – майстер спорту України, гравець національної збірної України з пляжного футболу, чемпіон України з пляжного футболу 2023 у складі ФК Гріффін (Київ), гравець з соккеру ФК МАНЗАНА, кандидат у збірну команду України з соккеру

З чого та як розпочалася кар’єра футболіста Дмитра Войтенка?

Якщо брати з самого початку, то почалось все з простого, тренер прийшов в школу та запросив на перше тренування. Починав тренуватись з 6 років в ДЮСШ №10. Тренер, який займався моїм розвитком в повному обсязі - Ярко Андрій Юрійович. Після випуску з ДЮСШ №10 вступив до НУФВСУ, можна сказати, що з цього моменту і почалась участь в дорослому футболі. Як опинилися саме у соккері?

В соккері опинився завдяки Мельнику Віталію та Володимиру Негелю. Це ті люди, які повірили в мене і дали можливість розвиватись в новому для мене напрямку футболу, а згодом й довірили мені капітанську пов’язку команди МАНЗАНА, за це їм дякую. 

Характеристика СОККЕРБОЛУ сезону 2023/24 від капітана МАНЗАНА:

Якщо взяти кінцевий результат команди, а саме срібні призери, можна сказати що команда зіграла добре. Але виконала завдання які ставило керівництво в неповному обсязі, скажімо так на 90%.

Тому що завдання завжди це золото чемпіонату, цікавий 100% результат. Хочу зазначити той факт, що МАНЗАНА не програла жодної гри переможцю та фаворитам на п’єдестал. Тому по особистим зустрічам залишається питання хто дійсно сильніший (посміхається).

Характеристику сезону можу дати декількома словами: ми найкраща команда, яка в більшості випадків грає в нічию, та здобуває срібло чемпіонату. 

Матч та гол, який запам’ятався найбільше? 

Матч, який запам’ятався найбільше, це мабуть гра проти команди АГАРД. Так визнаю, що свій найцікавіший та важливий мʼяч в соккері, я забив в останній грі чемпіонату проти АГАРДУ. 

Команда, проти якої було грати найскладніше? 

 Визначити команду з якою в чемпіонаті було найскладніші грати дуже важко, бо кожна команда грає на достатньо високому рівні. В принципі всі клуби мали досвідчених виконавців і досвідчених тренерів, які можуть бути готові до гри в будь-яких умовах та будь-яких ситуаціях, без жодних проблем проявляти свій найкращий результат. Як проходить відновлення Войтенко після важких матчів? На рахунок відновлення після важких матчів, можу сказати відразу, що всього розповісти не можу (це не стосується алкоголю і т.д.) Але до відновлення свого стану відношення комплексне: масажі, процедури тощо. Це є в повному обсязі, але на жаль, не завжди встигаю відновитись як слід, через те, що залучений не тільки в соккері. Багато граю. 

Порівняйте соккер з футзалом, і Вам де грати комфортніше?

Зрівняння соккеру та футзалу можна проводити як мінімум за допомогою параметрів поля та мʼяча яким граємо. Якщо брати фінансову складову, то більше віддаю перевагу футзалу.

Всі розуміємо, якщо ж додати фінансування в соккері, більшу кількість команд, більшу кількість матчів та більш тривалий чемпіонат, тоді можна спокійно виходити на значно вищий рівень кваліфікації чемпіонату України загалом.

На даний момент, я рахую, що соккер тільки набирає свої обороти завдяки енергії Харченка Сергія Володимировича та чудовій інфраструктурі Міста Спорту (Гідропарк). Наразі більше віддаю перевагу футзалу, як буду в наступному році - питання. 

Збірна України буде брати участь у Кубку Європи 2024 в Молдові. Ваші прогнози на результат?

Кубок Європи 2024 в Молдові, це дуже цікавий та важливий для розвитку збірної команди України з соккеру турнір. Прогноз кубка Європи сказати складно бо, я чесно не розумію, які збірні в яких кондиціях і як вони проводять свої внутрішні чемпіонати. Але з впевненістю можу говорити, що кожну гру збірна команди України соккеру буде грати самовіддано, грати тільки на перемогу і проявляти свої найсильніші сторони.

Якщо говорити про свої бажання, чесно хочу стати володарем кубка Європи! 

Дмитро Войтенко, увійде у когорту футболістів, які відправляться у Молдову? 

До останнього розв'язував питання стосовно роботи, намагався знайти варіанти, які зможуть відкрити для мене дорогу на Кубок Європи в Молдові. Зрештою всі питання вирішені, я підтвердив свій виклик до лав збірної України з соккеру. Намагатимусь і в цьому турнірі проявити себе як професіонал, а не просто скласти компанію колегам по команді. 

Ваш склад TOP-team в соккері від капітана срібного призера чемпіонату міста Києва?

Мабуть, найскладніше питання для мене. Розумію, що кожен гравець, кожен представник команд має повне право ввійти до такої команди.

Надіюсь без образ, але за своїми власними критеріями та досвіду, я оберу і визначу такий склад найкращої топ команди: Воротарі : Сабатюк Денис, Пазенко Роман, Байдак Ігор. Польові: Заворотний Ярослав, Рожко Дмитро, Гребенюк Іван, Листопад Тимофій, Кострома Ігор, Олександр Савчук, Хруль Денис, Саківський Євгеній, Вдовика Вячеслав, Глуцький Іван, Сергієнко Сергій.  Надіюсь, інші мої колеги на мене ображатися не будуть.

Роман МАМЧУР для #СоккерУА