Персона Міста Спорту – Дмитро Козаченко!, почесний індівідуальний клубний член МІСТА СПОРТУ, СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

19 березня

Персона Міста Спорту – Дмитро Козаченко!

19 березня

Персона Міста Спорту – Дмитро Козаченко!

Козаченко Д.А. -  український футболістворотар, майстер спорту міжнародного класу, кар’єра професійного гравця 1998-2014 рр, гравець ФК Зоря (Луганськ), Таврія (Симферополь);  тренер дитячої школи воротарів Києва В.Сидоренко в Місті Спорту.

Дмитро Анатолійовичу, звідки любов до футболу? Ваше дитинство з м’ячем?

Мій початок стандартний - з 7-ми років почав займатися футболом у столичний футбольній школі «Зміна». До речі саме там й познайомився з Віталієм Сидоренко. Мешкав поруч з стадіоном, батьки завжди підтримували мою любов до спорту.

Завдяки чому змогли досягнути рівня гравця прем'єр-ліги чемпіонату України?

Багато факторі наклалися один на один. Головний — наполеглива праця на футбольному та поза ним. Тренування, дисципліна, бажання та звісно любов до футболу. 

Ваші цікаві, незвичні історії або забобони з професійної арени?.

Чесно кажучи в мене таких особливо цікавих забобонів не було. У багатьох голкіперів існує твердження: «Рукавиці не давати нікому приміряти» і я в цьому плані не виключення. З професійної арени багато цікавих та смішних історій, але буде не доречно їх публічно розповідати. Внутрішня кухня футболу досить цікава)

Над чим потрібно найбільше працювати голкіперам?

Гра ногами і виходи.

Талант чи праця, що попереду?

Праця! 10% таланту й 90% працьовитості.

Як опинилися у школі голкіперів?

Підтримували зв’язок з Сидоренко ще з дитинства, після завершення кар’єри Віталій Сергійович запропонував, а я погодився.

Чи важливий вплив батьків на дитину-спортсмена?

Моє бачення загальне щоб стати професійним спортсменом потрібно, щоб зійшлися три фактори: бажання футболіста, гарний тренер та допомога батьків. І батьки це 50% успіху. Підтримка, допомога та віра у дитину зможе зробити з нього справжнього чемпіона.  

Складніше бути тренером чи гравцем?

Однозначно тренером. Ти відповідаєш за всіх, а гравець лише сам за себе.

Як потрібно переживати невдалі поєдинки?

Аналіз, недопущення тих самих помилок у минулому й щоденна праця над собою.

Воротар — пів команди?

Так, голкіперу потрібно завжди виручати й підстрахувати своїх партнерів.


Спорт підтримає тебе. Будьмо в грі!

Роман МАМЧУР

#СоккерУА в Місті Спорту