Персона Міста Спорту – Анатолій ДОМБРОВСЬКИЙ!, почесний індівідуальний клубний член МІСТА СПОРТУ, СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

29 березня

Персона Міста Спорту – Анатолій ДОМБРОВСЬКИЙ!

29 березня

Персона Міста Спорту – Анатолій ДОМБРОВСЬКИЙ!

Домбровський А. – менеджер масового футболу Києва, виконавчий директор Київської Асоціації пляжного футболу, СЕО компанії Tozo Print

Спорт в житті Анатолія Домбровського. Це що?

Футбол це релігія ! Це значно більше ніж хобі чи захоплення. Досить багато в житті мені саме дав футбол. Це як «соціальний ліфт». В дитинстві – це отримання авторитету від старших товаришів у дворі та школі, далі – це вже знайомство з новими людьми, нові корисні та цікаві соціальні зв’язки. І навіть не маючи високих чи професійних особистих досягнень – я вважаю, футбол дав мені досить багато в житті.

Любов до футболу напевно передав батько, котрий свого часу досить багато пограв. Від нього – я зацікавився футбольним м'ячем, після вже молодший брат почав свою кар’єру, досягши професійного рівня. Є ким пишатися.

Окрім футболу останні років 5-6 полюбляю регулярно відвідувати тренажерний зал. Важливо тримати себе в гарній формі, а також допомагає знімати щоденне емоційне навантаження.

Ну і не до кінця реалізований – великий теніс. Дуже подобається ця гра (навіть ракетку собі купив свого часу). Але дефіцит часу та спаринг-партнерів – не дають поки що можливості реалізувати цей напрямок повною мірою

Шлях від футболіста до футбольного менеджера?

В мене є певна схильність до організаційної діяльності, створенні систем, а тим паче у футболі.

Початок, мабуть, лежить в «Київській футбольній Автолізі», де 2008-го року я розпочав, як гравець однієї з команд, а під кінець сезону вже був «наближений» до Організаторів, і з наступного сезону і до 2019-го року включно – був співорганізатором турніру (цікава була історія). Звідти й прокачувались навички Футбольного Менеджера.

Далі Комітет дитячо-юнацького футзалу м. Києва при ФФзК.

Ось цей менеджерський бекграунд та певні професійні навички, мабуть, і допомогли мені потрапити до Київської асоціації пляжного футболу, за рекомендацією Миколи Петровича Костенко і подальшим повним карт-бланшем в діяльності від Валерія Васильовича Чернєва. За що обидвом – вдячний! Цікаві можливості та досвід.

Пляжний футбол у столиці та регіонах, який він?

Досить нова людина я у спільноті пляжного футболу, тому ще важко оцінити повну картину по Україні, досконало не знаючи всю історію…але я над цим працюю.

Певно, що столиця – це ядро пляжного футболу України. Адже тут зібрані досить потужні Клуби, кожен зі своєю тривалою історією. В Києві є достойна інфраструктура в оазисі масового спорту міста – Місто Спорту в Гідропарку. Є спільнота з Президентів Клубів, котрі дуже люблять цей вид спорту і всіляко намагаються допомагати у розвитку. Є амбіційний Президент КАПФ, котрий на «своєму місці» і робить все від нього залежне, для розвитку пляжного футболу.

Стосовно регіонів – в певний період часу розвиток пляжного футболу був на досить якісному рівні в окремих обласних центрах країни, чому свідчення наявність внутрішніх Чемпіонатів та участь в Чемпіонаті України Клубів з Одеси, Севастополя, Кременчука, Запоріжжя, Дніпра та ін.

Зараз відчувається певний занепад і потрібне певне «перезавантаження» пляжного футболу в Україні.

Як виконавчий директор КАПФ, наскільки задоволені тогорічним чемпіонатом міста Києва?

Ніколи не можна бути повністю задоволеним, адже завжди є над чим працювати та не все встигаєш реалізувати.

Але можу сказати – команда КАПФ добре попрацювала минулого сезону.

Створили новий сучасний сайт, сформували потужну Команду КАПФ, додали суттєво в Маркетингу, ввели певні інновації, як то GoogleForms для формування розкладу, що значно спростило процес і дало більше часу на роботу в інших напрямках. Загалом – будували Систему. І певною мірою – нам це вдалося.

Все це – дало комфортні умови для учасників і внаслідок – цікавий, загадковий Чемпіонат та Сезон загалом.

Готовність команди КАПФ до сезону 2024?

Врахувавши недоліки минулорічного старту – підготовку до сезону 2024 розпочали значно раніше.

Вже в лютому була зустріч з Президентом, де окреслювали Цілі та Завдання на черговий сезон.

Плани, можливі інсайди, щодо чемпіонату міста Києва?

Побудувавши минулого року певну Систему – цього року вже думаємо про розвиток:

  • Збільшення Клубів-учасників у Чемпіонаті
  • Розширення дитячого-юнацького Чемпіонату
  • Жіночий Чемпіонат
  • Чемпіонат серед студентів
  • Телетрансляції

та багато іншого.

Анатолій Домбровський феєрив в другій лізі міста Києва, чекати підвищення?

Чим вище – тим важче «феєрити» ))

Бажання грати однозначно є. Пляжний футбол швидко закохує в себе. Де, з ким і в якій лізі – витримаємо інтригу. Звісно «Катран» – дали мені дорогу в пляжний футбол, але є ще рідний «Тріолан», котрий можливо дебютує в пляжному футболі столиці.

Улюблена страва та напій після важкого поєдинку в фан-зоні «Маракана»?

О, це окремий «присмак» пляжного футболу столиці – «Фан зонаМаракана». Привіт Яні та всій її Команді. Вони в «третьому та четвертому) таймах справляються не гірше Команди КАПФ в усіх попередніх таймах. А світлий хмільний напій в крижаному келиху після гри в затишку «Маракани» – то «блюдо від шефа» !

Команда мрії з бічсоккеру від виконавчого директора КАПФ?

Команда Мрії – це Президенти Клубів. Допоки в них є бажання та запал вкладати власні кошти та розвивати Пляжний Футбол – доти мрії юнаків реалізувати себе будуть ставати реальністю.

Концепція цілорічних змагань «Соккер-Пляжний футбол-Футзал» в «Місто Спорту»?

«МістоСпорту» - це амфітеатр, в котрому гармонічно можуть існувати всі види футболу. Воно магічним чином притягує туди спортсменів. Там спорт – в повітрі.

Роман МАМЧУР

#СоккерУА