Персона Міста Спорту – Денис САБОТЮК!, почесний індівідуальний клубний член МІСТА СПОРТУ, СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

05 квітня

Персона Міста Спорту – Денис САБОТЮК!

05 квітня

Персона Міста Спорту – Денис САБОТЮК!

Саботюк Д. – топ гравець пляжного футболу Києва та України, воротат збірної команди України з пляжного футболу 2019/23,  чемпіон України з пляжного футболу 2023 у складі ФК ГРІФФІН (Київ).

За що полюбили футбол? Як обирали позицію?

Полюбив дуже давно, навіть не згадаю за що, адже сподобалася ця гра у років 6. Грали на подвір'ї, як здавалося, позиція воротаря найменш енергозатратна. В дитинстві, як виявилося, був досить лінивим, тому відразу на відміну від моїх колег, розпочав кар’єру воротаря. У 11 років прийшов до дитячої спортивної школи Хімволокно (Київ), що на лівому березі, далі перебрався до Борисфену, який базувався у парку Дружби Народів, а випускався вже з Оболоні у наставника Матієнка Григорія

Воротарем бути складніше, аніж польовим гравцем?

Футбол — командна гра, на відміну від тенісу. Польові без воротаря нічого не зможуть, як й воротар без польових. Деякі з «недо експертів» вважають, що у воротах стоять, але у воротах грають. У будь-якому випадку — колектив на першому місці, де є воротар й польові гравці. 

Воротарі досить забобоні. Є у вас певний ритуал перед грою?

Воротарями народжуються, треба працювати аби цей талант розвивати. Є певні забобони не тільки у воротарів, а й у всіх гравців. Я ніколи не перевдягну ігрову футболку, або накину на неї манішку. Завжди до початку навіть розминки, дізнаюся колір форми арбітрів, суперників й потім виберу, яку футболку мені одягнути. Після виходу на поле, неважливо, після тайм-ауту, тайму, чи напочатку гри завжди постукаю по штанзі, поперечині — це лише декілька моїх правил, решту дозвольте не розкривати. 

FC Griffin, чемпіонство у пляжному футболі 2023, емоції та враження. Незабутні, передати словами просто неможливо. Не кожен рік виграєш найголовніший пляжний трофей України. Довго до цього шли, президент підтримував, емоції у той день просто переповнювали. Саме такі перемоги штовхають тебе на ще більш масштабні звитяги, адже не за горами й Ліга Чемпіонів. 

Як триває підготовка до пляжного сезону 2024?

Вже за два тижні, FC Griffin розпочне підготовку у закритому манежі на піску. Двічі на тиждень будемо збиратися аби поступово набирати форму, а за прогнозами синоптиків, які «ніколи» не помиляються на пляжну Гідропарк Арену вийдемо у кінці квітня, як тільки прогріється пісок. Захищати титул, завжди важче, аніж здобути. Тому, готуємося рухатися лише вперед. 

Обрати одне: традиційний формат футболу, пляжний або соккер?

Якби мене запитали років 10 назад, то я без роздумів обрав би великий класичний футбол . Але зараз, гравець збірної з пляжного футболу, до жовто-блакитних кольорів дуже довго й тернисто йшов, тому пляжний, на теперішній час. 

Топ три гравці від Дениса Сабатюка.

Якщо говорити про сучасний бічсоккер то: Ярослав Заворотний, Дмитро Войтенко, а ось третього оберу — Максима Войтка. Дуже різноплановий футболіст, лідер команди. Проте є люди на яких зароджувався пляжний футбол в Україні, вони зробили дуже багато, гравці екстра рівня: Ігор Борсук, Віталій Сидоренко, Євген Варениця.

Улюблена страва та напій у фан-зони «Маракана»?

Проти будь-якого алкоголю! Обираю квас й м’ясо, потрібно відновлювати енергію втрачену на піску. 

Ваші хобі окрім гри з м’ячем?

Автомобілі, автомайстерня, подобаються машини. 

Плани та цілі на спортивний 2024 рік?

Перемога — найзаповітніша мрія усіх українців!

Якщо на секунду оминути цю тему, то захист титулу чемпіона України й достойний виступ на євроарені, сподіваюся все ж таки поїдемо й прославимо рідну Україну.

Спорт підтримає тебе. Будьмо в Грі!

Роман Мамчур

#СоккерУА