Регламент проведення змагань з соккеру (футболу 6х6) у місті Києві сезону 2022/2023 років, Регламент проведення змагань з соккеру (футболу 6х6) у місті Києві сезону 2022/2023 років, СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

02.10.2022

Регламент проведення змагань з соккеру (футболу 6х6) у місті Києві сезону 2022/2023 років

02.10.2022

Регламент проведення змагань з соккеру (футболу 6х6) у місті Києві сезону 2022/2023 років

Стаття 1. Преамбула Регламенту

Регламент створено враховуючи безперечне визнання всіх принципів та вимог міжнародної федерації футболу (далі ФІФА), союзу європейських футбольних асоціацій (далі УЄФА), статуту Української асоціації футболу (далі УАФ) в інтересах популяризації та просуванню заходів гри з соккеру (масового футболу 6х6) в Україні та м. Києві.

Термін «Гра в соккер» - це різновид футболу, який класифікується відноситься до аматорського масового футболу. 

Термін «Змагання (або Захід) з соккеру (масовий футбол 6х6)» це є будь який захід (матч, турнір, чемпіонат тощо), який не суперечить офіційним регламентам змагань УАФ з футболу та організований по загальним правилам гри в соккер (масовий футбол 6х6), затверджених в установчому порядку громадською спілкою «Всеукраїнська Асоціація масового футболу СОККЕР УКРАЇНИ».

Змагання з соккеру в Україні та Києві (надалі Змагання) в сезоні 2022/2023 рр. відбуваються під егідою УАФ в рамках контракту взаємодії № 24_від 21 серпня 2020 року між Громадською організацією «Асоціація аматорського футболу України» та громадською спілкою «Всеукраїнська асоціація масового футболу 6х6 СОККЕР УКРАЇНИ».

Стаття 2. Мета і завдання Регламенту

Метою регламенту є визначення принципів організації та проведення Змагань, порядок, норми і правила відносин між суб’єктами гри в соккер в Україні та м. Києві на основі створення системи прав, обов’язків і відповідальності юридичних та фізичних осіб. 

Метою Змагань є популяризація гри в соккер в Україні та в місті Києві.
Завданнями Регламенту є: 

 Сприяння проведенню змагань на рівні вимог регламентних документів УАФ. 
 Встановлення порядку здійснення управління та контролю за організацією і проведенням змагань.
 Забезпечити розвиток соккеру в місті Києві
 Визначати чемпіонів (переможців), призерів та розподіл місць інших команд у турнірних таблицях за підсумками змагань
 Сприяти підготовці спортсменів до збірних команд України, Києва та успішного виступу в міжнародних та національних змаганнях з соккеру.
 Забезпечити умови для максимального збільшення популярності змагань, популяризації фізичної культури, спорту та здорового способу життя
Стаття 2. Нормативно-правова база Регламенту

Нормативно-правовою базою Регламенту є: 
 Закон України «Про фізичну культуру і спорт». 
 Закон України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів». 
 Особливості правил гри в соккеру, затверджені міжнародною федерацією International Socca Federation та імплементацію яких в Україні забезпечує громадська спілка «Всеукраїнська Асоціація масового футболу СОККЕР УКРАЇНИ»
 Дисциплінарні правила УАФ.
 Кодекс етики і чесної гри УАФ.
 Регламент УАФ зі статусу і трансферу футболістів.
 Медичний регламент УАФ.
 Правила поведінки глядачів на стадіонах під час відвідування футбольних матчів. затверджені УАФ.

Стаття 3. Загальне та безпосереднє управління змаганнями 

 Відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», виключне право на загальне керівництво і контроль за організацією та проведенням змагань з організованого визнаного футболу під егідою міжнародної федерації футболу належить УАФ. 
 Безпосереднє організацію та проведення змагань цього регламенту забезпечує ГС «Асоціація масового футболу Києва» (надалі Організатор).
 Оперативний контроль за організацією та проведенням змагань здійснює виконавча дирекція змагань (надалі Дирекція змагань).
 До складу Дирекції змагань входять: виконавчий директор (менеджер) та по одному представникові від кожної команди учасника змагань. 
 Виконавчого директора змагань призначає Організатор. 
 Безпосередня підготовка та проведення матчів змагань покладається на суддівську колегію, яка затверджується Дирекцією. 
 Дирекція має право призначення або звільнення головного судді змагань, який керує суддівською колегією, що обслуговує матчі змагань. Кандидатуру на посаду головного судді змагань рекомендує виконавчий директор змагань.
 Дирекція має право прийняти будь яке рішення в будь якому питанні, що пов’язане з проведенням та організацією змагань, яке перебуває поза межами Регламенту. 
 Рішення Дирекції змагань приймається простою більшістю голосів, визнаються та виконуються всіма учасниками змагань. 
 Виконавчий директор змагань організовує засідання Дирекції змагань або має право поставити питання на голосування використовуючи сучасні телекомунікаційні технології, засоби комунікації в групі «Дирекція змагань у VIBER»
 У разі паритетної кількості голосів при голосуванні Дирекції змагань, право додаткового голосу має виконавчий директор змагань.
 Дирекція змагань затверджує контрольно дисциплінарний комітет змагань (надалі КДК змагань), який розглядає усі спірні питання між командами щодо виконання норм регламенту. Кількісний склад КДК змагань – 5 осіб, входить: виконавчий директор, головний суддя, три представника від команд учасників змагань.

Стаття 4. Офіційні турніри змагань:

4.1. Офіційним турніром змагань є МАРАКАНА ЛІГА - чемпіонат міста Києва з соккеру (футболу 6х6).
4.2. Змагання п.4.1. проводиться в 2 (два) кола «осінь-весна» за круговою системою, по одному матчу на умовно «своєму полі/полі суперника». 

4.3. Усі матчі Змагань проводяться на стадіоні «Гідропарк Арена» в центрі соккеру (футболу 6х6) Києва в Гідропарку «МІСТО СПОРТУ».

Стаття 5. Календар офіційних турнірів 

5.1. Дирекція змагань приймає заявки від команд на участь в змаганнях не пізніше ніж за 5 діб до старту змагань.
5.2. На базі заявок п.5.1. виконавчий директор змагань:
- готує проект складу учасників змагань та проект турів матчів календаря 
- погоджує та затверджую склад учасників змагань та календар матчів з Дирекцією змагань, 
- проводить офіційне жеребкування і надсилає клубам учасникам змагань розклад матчів кожного туру змагань. 
5.3. Базовими днями/строками проведення турів календаря є:
 Перший тур змагань – 1 жовтня;
 Останній тур змагань – 20 травня.
5.4. Перший етап змагань (відбірковий) складається з 11 турів та проходить з 1 жовтня 2022 року по 8 квітня 2023 року.
5.5. Другий етап (Фінальна Ліга/Ліга Престижу) складається з 5 турів та проводиться з 14 квітня 2023 по 20 травня 2023 року.
5.6. В рамках та за підсумками першого відбіркового  етапу змагань:
- команди грають між собою по одному матчу (в одне коло). 
- команди, що посядуть 1-6 місця формують «Фінальну Лігу», де в одноколовому турнірі розіграють між собою звання «Чемпіон міста Києва з соккеру 2022/2023;
- команди, що посядуть 7-12 місця, формують «Лігу Престижу», де в одноколовому турнірі розіграють між собою звання «Переможець Ліги Престижу чемпіонату міста Києва з соккеру сезону 2022/2023».

5.7. При формуванні складу учасників другого етапу та їх позицій в турнірній таблиці другого етапу враховуються результати здобуті командами в матчах першого етапу, але лише в матчах між командами, що в підсумку потрапили до однієї Ліги другого етапу. 
5.8. Результати матчів між команди які після першого етапу потрапили до різних стадій змагань в другому етапі (Фіналбна Ліга/Ліга Престижу), на позиції команд в другому етапі не враховуються. 

5.9. Календар матчів змагань визначається шляхом жеребкування, що проводиться перед початком сезону. Жеребкування затверджує всі дати турів та всі матчі першого етапу змагань.
5.10. Час початку матчів визначає Дирекція змагань не пізніше, ніж за 5 (п’ять) календарних днів до матчу в турі. Це рішення Дирекції є остаточним.
5.11. Кожний тур змагань проводиться в два дні: 
- два матчі у п’ятницю, в періоді з 19.00 до 21.00. 
- чотири матчі в суботу, в період з 11 до 15:00.

Стаття 6. Перенесення матчів

6.1. Перенесення матчу на інший день за рамками туру допускається тільки у випадках форс-мажорних обставин та погодження/згоди обох клубів Статус форс мажорної ситуації повинно мати відповідне підтвердження, яке розглядаю та затверджує (або відхиляє) Дирекція Змагань.

6.2. У разі перенесення матчу команда, що є ініціатором переносу матчу повинна:
 узгодити час можливого проведення матчу в інший день з виконавчим директором Змагань та командою суперником, сплатити додатковий внесок на організацію перенесеного матчу в розмірі – 3000 гривень.

Стаття 7. Визначення місць команд у турнірній таблиці.

7.1. За перемогу в матчі команді нараховується три бали в турнірну таблицю, за нічию один бал, за поразку бали не нараховуються.
7.2. Місця команд у чемпіонаті за підсумками першого та другого етапу визначаються за кількістю очок, набраних у всіх матчах відповідних етапів (враховуючи положення Регламенту п.5.7, та 5.8.). 
7.3. У разі рівності очок у двох та/або більше команд, місця команд визначаються за такими показниками (першочерговий показник - а), далі по черзі від б) до е): 
а) більша кількість набраних очок в особистих зустрічах між цими командами; 
б) краща різниця забитих і пропущених м’ячів між цими командами; 
в) більша кількість забитих м’ячів між цими командами; 
г) краща різниця забитих і пропущених м’ячів в усіх матчах; 
д) більша кількість забитих м’ячів в усіх матчах. 
е) золотий додатковий матч
Стаття 8. Виключення команди зі змагань 

8.1. виключити команду з Змагань має право Організатор за поданням виконавчого директора Змагань в наступних випадках:

      а) за поступки які мають ознаки кримінального злочину - бійки, погрому, безладу, крадіжки, хуліганства та інших, які призведуть до втрати іміджу/авторитету Змагань та спричиняють нанесення (або ризик) пошкоджень інтелектуальної/майнової власності Організатора, інших команд учасників, всіх задіяних в Змаганнях підрядників/партнерів/спонсорів, або глядачів.
     б)якщо команда повторно не з’явилася на матч без поважної причини.
     в) не сплати вступного внеску.

8.2. Команда, що вийшла зі складу учасника змагань, автоматично виключається зі змагань з моменту ухвалення Організатором Змагань остаточного відповідного рішення. 

8.3. Залишок суми заявкового грошового внеску команди, яку виключено зі змагань, не повертається. 

8.4. Якщо команда, яку виключено зі змагань, провела половину і більше матчів, їй зараховуються технічні поразки (0:3) в матчах, які залишились, а командам-суперницям зараховуються технічні перемоги (3:0). Якщо команда, яку виключено зі змагань проведено менше половини матчів – всі результати анулюються. При цьому індивідуальна статистика та дисциплінарні санкції учасників матчу не анулюються.

Стаття 9. Нагородження

9.1. Нагородження переможців та призерів змагань проводять Організатор за участі представників УАФ, Міністерства молоді та спорту України, департаменту молоді та спорту КМДА. 

9.2. Команда, яка посіла в другому етапі Змагань в «Фінальна Ліга» перше місце, отримає статус – чемпіона Києва з соккеру сезону 2022/2023.

9.3. Команда, яка посіла в другому етапі «Ліга Престижу» перше місце, отримує статус — переможець Ліги Престижу чемпіонату Києва з соккеру сезону 2022/2023.

9.4. Команди переможці Змагань нагороджуються кубками та медалями, а команди призери змагань (друге та треті місця) нагороджується кубками.

9.5. Максимальна кількість футболістів та офіційних представників команди, які нагороджуються відповідними нагородами, становить 25 осіб. Виготовлення додаткових комплектів нагород не передбачено.

9.6. Організатор за поданням Дирекції змагань визначає лауреатів сезону в номінаціях «Найкращий тренер», «Найкращий гравець», «Найкращий воротар», «Найкращий бомбардир», які нагороджуються спеціальними відзнаками.

9.7. Переможець в номінації «Найкращий бомбардир» визначається за найбільшою кількістю м'ячів, забитих у всіх матчах чемпіонату відповідної ліги. 

Стаття 10. Учасники змагань. Обов’язкові вимоги

10.1. Упродовж сезону кількість гравців, заявлених командою на участь в змаганнях, не перевищувати 25 (двадцять п’ять) гравців.
10.1. У змаганнях мають право брати участь тільки аматорські команди, які: 
 взяли зобов’язання виконувати статутні та регламентні норми і рішення ФІФА, УЄФА, УАФ та готові виконувати цей Регламент Змагань. 
 До участі в турнірі не допускаються гравці, що виступають або мають контракти з клубами Прем’єр ліги України з футболу, клубами Професійної футбольної ліги України, або чиї трансферні сертифікати знаходяться в європейських футбольних асоціаціях (починаючи з квітня 2022 року), а також ті гравці, хто заявлені за клуби Екстра ліги України з футзалу. Сезону 2022/2023 рр.
 Кожна команда-учасниця може заявити на турнір не більше одного польового гравця, що виступає у Вищій лізі чемпіонату міста Києва з футзалу або Вищій лізі чемпіонату Київської області з футболу сезону 2022/2023 рр.
 Кожна команда-учасниця турніру може заявити на турнір не обмежену кількість гравців з амплуа «воротар», що виступають у Вищій лізі чемпіонату міста Києва з футзалу або Вищій лізі чемпіонату Київської області з футболу, але ці гравці в матчах турніру «МАРАКАНА-ЛІГА» мусять грати лише у воротах.
 своєчасно сплачують внески та здійснюють інші обов’язкові платежі в установленому порядку та у визначені терміни.
10.2. Дозаявку гравців можливо проводити до третього туру першого етапу змагань. 
10.3. Переходи гравців з команди в команду можливий та відбувається між першим та другим етапом.
10.4. Дозаявка гравців на другий етап змагань повинна бути зроблена до початку першого туру другого етапу. 
10.4. Будь-який гравець має право на відкріплення з команди-учасниці змагань для переходу до команди, що виступає в турнірі під егідою іншої Асоціації/федерації футболу/футзалу/пляжного футболу.

10.5. Найменування команди учасника змагань в усіх офіційних джерелах інформації повинно бути на державній мові. У трансляціях назва команди повинне мати скорочене найменування клубу з трьох або чотирьох літер (затверджується командою учасником змагань). 

10.6. Впродовж сезону команди самостійно контролюють стан здоров’я своїх гравців, приймають рішення щодо участі в змаганнях та несуть відповідальність за здоров’я гравців під час тренувань та участі команд у змаганнях.

Стаття 11. Фінансові умови

11.1. Суму заявкового грошового внеску для участі в змаганнях формує Організатор Змагань, в тому числі виходячи з витрат на надання наступних послуг учасникам Змагань: 
✔ оренда інфраструктури
✔ загальний менеджмент
✔ надання спортивного інвентарю - 3 м'ячі на кожний матч, два комплекти манишки.
✔ суддівство - кожний матч обслуговує 2 арбітри, роботу яких керує головний суддя Змагань
✔ медичний персонал; на кожному матчі присутній лікар, який має надати первину допомогу та в разі складних випадків визвати карету швидкої допомоги. 
✔ відео звіт кожного матчу
✔ нагороди, призи для переможців та призерів
✔ вода кожній команді в кожному матчі

Стаття 12. Статус футболіста учасника Змагань 

12.1. Футболіст, який бере участь у Змаганнях в рамках цього Регламенту, має статус аматора.

Статус аматора – це футболіст, який немає офіційного професіонального контракту з клубом і як наслідок не має заробітної платні. Допускається компенсація витрат на екіпірування, харчування, проїзд і розміщення під час змагань, страхування і підготовку. 

12.2. Футболіст-професіонал** немає права брати участь у Змаганнях під егідою АМФК (окрім випадків указаних в п.10.1.)

** Діяльність футболіста-професіонала регулюється законодавством України, статутними і регламентними документами ФІФА, УЄФА, УАФ. Професіонал – це футболіст, який має письмовий контракт з клубом та отримує за свою діяльність у футболі винагороду, яка перевищує його фактичні витрати. Футболіст отримує статус професіонала і відповідні права та обов’язки з моменту укладення контракту з професіональним клубом з метою участі у змаганнях. 

Футболіста, зареєстрованого як професіонала або як учасника чемпіонату України з футзалу (Екстра-ліга), не можна повторно реєструвати як аматора до закінчення 30-тиденного строку. Вказаний строк визначається від дати, коли футболіст брав участь в останньому офіційному матчі як професіонал. 

Cтаття 13. Заявка на участь у змаганнях
13.1. Для участі у змаганнях команда повинна:
- надати гарантійний лист погодження виконання умов цього Регламенту, або завізувати титульну сторінку Регламенту.
- надати електронною поштою виконавчому директору змагань заявковий лист команди не пізніше  ніж за 5 (п'ять) календарних днів до першого матчу команди в турнірі
- сплатити вступний внесок у розмірі та строках, встановлених цим Регламентом.
13.2. Команда, яка має заборгованість перед організатором, до заявки не допускається.
13.3. Упродовж сезону заграний польовий гравець може виступати тільки за одну команду учасника змагань. 
13.4. У заявковому листі прізвище, ім’я та по батькові футболіста повинні відповідати паспортним даним футболіста. Якщо футболіст виступатиме під псевдонімом, він вписується в дужках після прізвища, ім’я та по батькові.
13.5. Заявковий лист команди підписується керівником клубу, головним тренером, спортивним лікарем.
13.6. Разом із заявковим листом до Дирекції надаються обов’язково:
— кольорова фотографія команди в ігровій формі та кольорові фотографії усіх комплектів ігрової форми (у форматі jpg) на електронному носії (компакт-диск або USB-накопичувач);
— логотип (емблема) клубу (у форматі Adobe Illustrator/ CorelDRAW та jpg) на електронному носії (компакт-диск або USB-накопичувач).
13.7. Відзаявка футболістів здійснюється Дирекцією впродовж сезону згідно з офіційним листом за підписом уповноваженого представника команди. 
13.8. Дирекція має право відмовити у заявці футболістів та тренерського складу клубу у разі виявлення порушень при оформленні заявкової документації.
Стаття 14. Обов’язки організаторів

Підготовка стадіону та футбольного поля до матчу.
Забезпечення проведення відеотрансляції матчу на Ютуб каналах Суперболу та Маракана-ліги, а також на офіційних сторінках змагань в мережі Фейсбук. 
Надати для проведення змагань 3 м’ячі.. 
За організаторами залишається право самостійно ухвалювати рішення щодо недопущення на стадіон окремих осіб, які раніше порушували правила поведінки та дії яких несли загрозу безпеці та порядку на стадіоні.
Надання командам негазованої води у дні матчів. 
Забезпечити менеджмент організації змагань в тому числі суддівство, відео зйомку, чергування медичного працівника під час кожного матчу.
Надання необхідної інфраструктури для проведення змагань. 

Стаття 15. Вимоги до ігрового екіпірування футболіста

Ігрове екіпірування футболіста складається з футболки, шортів, гетрів, щитків та взуття.
Кольори футболок, шортів та гетрів футболістів команд-суперниць не повинні збігатися.
Кольори футболок футболістів команд не повинні збігатися з кольорами футболок арбітрів.
Кольори футболок кожного воротаря повинні відрізнятися від кольорів футболок інших футболістів, арбітра та асистентів арбітра. Якщо кольори футболок арбітра та асистентів арбітра співпадають з кольорами футболок воротарів, змінювати футболки повинні воротарі.
У разі збігу у команд кольору ігрової форми при проведенні матчів змагань форму змінює команда гостей. Якщо колір форми воротарів співпадає з кольором форми гравців команди суперника, форму змінюють воротарі.
Номери на футболках футболістів повинні відповідати номерам, за якими їхні прізвища внесено до рапорту арбітра.

Стаття 16. Матч. Організація, учасники, заміни футболістів

16.1. Матчі у змаганнях цього Регламенту проводяться за принципами «Чесної гри» згідно з календарем змагань, узгодженим Організатором та Дирекцією змагань.
16.2. Матчі проводяться згідно з Правилами гри Socca (ISF) з уточненнями цього Регламенту з основними положеннями:
• Тривалість тайму — 20 хвилин «брудного» часу
• М’яч — «п’ятірка».
• Аути вводяться ногами.
• Будь який вид підкату заборонений.
• Гравець який отримав червону картку не має право гри до кінця матчу, а команда грає 2 хвилини у меншості.  Якщо команда граючи в меншості отримає гол в свої ворота, штрафний час гри в меншості закінчується.
16.3. У матчах дозволяється брати участь тільки футболістам, прізвища яких внесені до заявкових листів клубу. Футболіст, прізвище якого внесено до рапорту арбітра, вважається учасником матчу, навіть якщо він не виходив на заміну.
16.4. Футболіст, прізвище якого не внесено до рапорту арбітра, не має права брати участь у матчі.
16.5. Особи, прізвища яких не внесені до рапорту арбітра, під час матчу не мають права перебувати у межах технічного майданчика.
16.6. Команди-учасники матчу зобов’язані прибути на стадіон, на якому буде проходити матч не пізніше ніж за 30 хв. до його початку.
16.7. Офіційний представник клубу зобов’язаний за 15 хв. до початку матчу надати арбітру заповнений рапорт арбітра із зазначеними прізвищами офіційних представників та прізвищами і номерами кожного футболіста за підписами капітана та офіційного представника команди.
16.8. Запасні футболісти, а також не більше трьох офіційних представників команди, прізвища яких внесені до рапорту арбітра, під час матчу повинні перебувати на місцях, відведених для них у технічному майданчику.
16.9. У матчі змагань дозволяється заміна всіх футболістів.
16.10. Заміни проводяться з числа футболістів, прізвища яких внесені до листа рапорту арбітра.

Стаття 17. Неявка команди на матч

17.1. За неявку команди на матч без поважної причини їй зараховується технічна поразка (0 : 3), команді суперниці – технічна перемога (3 : 0). 
17.2. До команди, яка не з’явилася на матч, застосовуються дисциплінарні санкції. При цьому відповідний матч не вважається проведеним.
17.3. Якщо обидві команди не з’явилися на матч чемпіонату, їм зараховується технічна поразка (0 : 3) та застосовуються дисциплінарні санкції. При цьому відповідний матч не вважається проведеним.

Стаття 18. Припинення, догравання, вимушений перенос матчу

18.1. У разі припинення матчу арбітром з вини однієї з команд цій команді зараховується технічна поразка з рахунком (0 : 3). Якщо рахунок відповідного матчу вищий, ніж (3 : 0) на користь команди, якій зараховується перемога, то зберігається більш високий результат.
18.2. Якщо арбітр ухвалить рішення припинити проведення матчу, то Дирекція після отримання рапорта арбітра визначає час та дату догравання або передає дане питання на розгляд КДК АМФК.
18.3. Рішення про те, в який день буде дограно припинений матч, повинно бути ухвалене не пізніше, ніж через 2 (дві) години з моменту прийняття арбітром рішення про припинення матчу, після консультації з обома клубами. У разі розбіжностей, дату і час початку догравання визначає Дирекція. Її рішення є остаточним.
18.4. Будь-які санкції, застосовані перед тим, як матч було припинено, залишаються в силі на ту частину матчу, яка залишилася. 
18.5. Одна жовта картка, яка застосована перед тим, як матч було припинено, не переноситься на будь-які інші матчі, до завершення припиненого матчу.

Cтаття 19. Арбітраж змагань

19.1. Арбітраж проводиться офіційними особами призначеними Головним арбітром змагань відповідно до правил гри в соккер. Офіційні особи матчу зобов’язані виконувати свої обов’язки із спортивною відданістю, з дотриманням при ухваленні рішення принципів незацікавленості, неупередженості та незалежності. Також їхня поведінка у кожному контакті, пов’язаному із спортивною діяльністю, має бути прозорою, коректною та бездоганною.
19.2. Офіційні особи матчу повинні дотримуватись положень Статуту УАФ, Кодексу етики і чесної гри, Регламенту Комітету арбітрів УАФ, а також будь-яких інших директив та положень, затверджених керівними органами УАФ.
19.3. Поведінка офіційних осіб матчу, навіть та, що не пов’язана із спортивною діяльністю, з метою підтримки іміджу та створення атмосфери довіри до УАФ та арбітражу/спостереження арбітражу взагалі повинна відповідати принципам лояльності, прозорості, чесності, загальним морально-етичним нормам.

Стаття 20. Призначення арбітрів

20.1. Головний арбітр змагань призначає на кожний матч офіційних осіб матчу (двох арбітрів), які наділяються виключними повноваженнями щодо застосування та трактування правил гри в соккер (футбол 6х6).
20.2. Прохання/претензії команд щодо заміни арбітрів, призначених на матч, до розгляду не приймаються. 
20.3. У випадку неможливості виїзду на матч призначених арбітрів, їхню заміну проводить головний арбітр змагань, інформуючи Дирекцію про причини такої заміни.

Стаття 21. Застосування дисциплінарних санкцій 

21.1. За невиконання або неналежне виконання суб’єктами футболу положень статутних і регламентних документів застосовуються дисциплінарні санкції відповідно до Дисциплінарних правил УАФ, нормативно-правових документів ФІФА, УЄФА, УАФ та ПФЛ і цього Регламенту. 
21.2. Згідно із Статутом та Дисциплінарними правилами УАФ, застосування дисциплінарних санкцій за результатами розгляду справ, пов’язаних із діяльністю у масовому футболі, покладено на органи здійснення футбольного правосуддя УАФ та Організатора змагань.
21.3. Дисциплінарні санкції у вигляді попереджень (жовті картки) і/або вилучень (червоні картки) до, під час та після матчу має право застосовувати тільки арбітр відповідно до Правил гри.

Заключні положення Регламенту

 За рішенням дирекції Змагань до команди в цілому або персонально до будь-якого гравця/тренера/менеджера, яка/який системно порушує умови цього Регламенту, можуть застосовуватися штрафні санкції;

 Учасники Змагань не мають жодного права в будь яких ситуаціях причиняти арбітрам дій загрожуючи його здоров’ю та честі. Порушення цього дозволяє дирекції Змагань приймати дискваліфікації, включаючи заборону участі в змаганнях. Кожна команда-учасниця змагань несе, відповідальність за дії своїх вболівальників;

 Оскарження результатів змагань можливо згідно процедурі подання апеляцій та скарг в Апеляційний комітет ГС «Українська Асоціація Футболу», яка є вищою інстанцією управління організований футболом в Україні.