«Готуємось до нового сезону в футболі 6х6 дуже прискіпливо!» , «Готуємось до нового сезону в футболі 6х6 дуже прискіпливо!» , СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

28.08.2020

«Готуємось до нового сезону в футболі 6х6 дуже прискіпливо!»

28.08.2020

«Готуємось до нового сезону в футболі 6х6 дуже прискіпливо!»

Павло Добрянський, виконавчий менеджер з проведення змагань Асоціації масового футболу Києва, поділився з читачами нашого сайту останніми подробицями щодо підготовки до старту сезону 2020/2021.

 Павле, коли старт нового сезону? 

 Плануємо розпочати змагання на початку вересня. Зокрема, п’ятого вересня свої перші матчі в новому сезоні проведуть команди Маракана Ліги, яка вже другий рік поспіль має офіційний статус чемпіонату Києва з футболу 6х6 під егідою КМДА. Щодо Суперболу, то він розпочнеться тижнем пізніше - 11 вересня. Це обумовлено тим, щоб топ гравці змогли більше перепочити, адже основу наших команд складають футболісти, котрі ще недавно змагалися в сезоні пляжного футболу. 

Взагалі футбол 6х6 та пляжний футбол має багато спільного, тому ми будемо враховувати календарі та потреби пляжників.

 У скількох лігах проходитимуть змагання в футболі 6х6? 

 Крім Суперболу, який має статус офіційного чемпіонату України з футболу 6х6 під егідою УАФ, вже вийшли на формування трьох ліг в чемпіонаті Києва. 

Принаймні, дві ліги вже остаточно сформовані. Стосовно третьої, займаємось. Маю передчуття та впевнений оптимізм, що і вона буде конкурентною. 

Плануємо через декілька днів всі рішення щодо учасників нового сезону будуть прийняті і ми почнемо працювати планово в режимі цілорічного нового циклу 2020/2021!

 Чи багато нових команд, якщо порівнювати з попереднім сезоном, виявилися бажання долучитися до турнірів під егідою АМФК?

Так, нові команди є і будуть. І це радує. Значить наша робота в попередній рік має результат. Наша команда менеджерів багато сил та і інвестицій зробили в сезоні 2019/20. І в новому сезоні плануємо планку не опускати ні по якості, ні по кількості учасників, ні по конкурентності змагань.

Кінцеву картину ми побачимо на наступному тижні. Першого вересня відбудеться загальні збори учасників нового сезону. Власне, тоді ж познайомимо вас із новими членами нашої футбольної родини масового футболу Києва. 

  Власне, як справи з упровадженням правила «Один гравець – одна команда» в чемпіонатах АМФК? Ми дуже прискіпливо готуємось до нового сезону в плані дотримання усіх регламентних норм УАФ, адже наші змагання проходять й під егідою цієї організації. В Києві в футболі 6х6 ми будемо виконувати всі рішення та реалізовувати політику головної футбольної асоціації країни.

А щодо правила «Один гравець – одна команда»  у офіційних  змаганнях АМФК будемо повністю дотримуватиметься цього правила, в рамках своїх змагань так точно. Невеличкий виняток становлять лише воротарі, це вже історично так склалося. Воротарі у нас – це окрема каста.

Ми також готуємо ініціативу і до наших колег з міської федерації футзалу та пляжного футболу. Будемо пропонувати оформити відповідний контракт взаємодії та спільно просувати рішення «Один гравець – одна команда» в Києві в футзалі, пляжному футболі та футболі 6х6. Рахуємо з цього розпочати можливо, далі поступово прийдемо до впорядкування і всієї системи змагань з футболу в Києві.

Прес служба АМФК