Шандор Шимон: «Конкуренція мотивує нас підходити до матчів зібраними і грати лише на перемогу», Шандор Шимон: «Конкуренція мотивує нас підходити до матчів зібраними і грати лише на перемогу», СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

25.05.2020

Шандор Шимон: «Конкуренція мотивує нас підходити до матчів зібраними і грати лише на перемогу»

25.05.2020

Шандор Шимон: «Конкуренція мотивує нас підходити до матчів зібраними і грати лише на перемогу»

ФК «Президенти» — команда доволі колоритна. Ще б пак! Згуртована вона з керівників різних футбольних, мініфутбольних та навіть пляжнофутбольних клубів нашої столиці, а її капітаном є… уродженець Будапешту, угорець Шандор Шимон. Саме він сьогодні буде нашим співрозмовником.

  • Доброго дня, пане Шандоре. Як Ваше самопочуття? Чим займалися під час карантину?
  • Добрий день, Павло! Дякую. У мене все добре. Чекаю на відновлення Маракана-ліги. Стосовно карантину... Я намагався всього себе й увесь свій вільний час присвятити спорту.
  • Ваше ім’я у масовому футболі столиці тісно пов’язане з командою ФК «Президенти». Розкажіть, як Ви потрапили до київського футболу, а також як виникла ідея створення команди?
  •   Почну з того, що я 19 років живу і працюю в Україні. Зі столичним футболом я познайомився майже одразу, як тільки переїхав до Києва. Спочатку я грав у футзал, потім — у футбол. Цими двома видами спорту я займався в Угорщині. Стосовно ФК «Президенти», то до цієї команди мене запросив Сергій Харченко. До слова, саме пану Харченку належить ідея створення цього колективу.
  • Зараз «Президенти» лідирують в другій Маракана-лізі. Судячи з усього, перед командою стоїть лише одне завдання — чемпіонство, чи не так?
  • Так. Після 12-го туру ми лідируємо. Тому звичайно не хочеться опускатися нижче першого місця. Хочу додати, що ФК «Президенти» виступає в змаганнях лише з однією метою — чемпіонство!  Наші гравці докладають максимум зусиль для здійснення цієї мети. За це я дуже вдячний кожному з них!
  • До слова, у «Президентів» наразі, щонайменше, п’ять реальних конкурентів за пальму першості. Цей факт тисне на ваших гравців?  
  • Ні! Навпаки, конкуренція мотивує нас підходити до матчів зібраними і грати лише на перемогу.
  • Я так розумію лідером «Президентів» поза полем є власне Ви, а хто є безумовним ватажком цієї команди на футбольному майданчику?
  • Наша команда складається з таких гравців, які або керували, або керують такими успішними колективами як «Гріффін», «Альтернатива», «Домінос», «Макстім», «Резулт», «ТТ», тому на полі всі рівні, як і поза ним.
  • У першому колі Ваша команда зазнала чотирьох поразок — і одразу двох від аутсайдерів змагань, що ними є «Датагруп» та «Дженіус Маркетинг». Як так сталося? Можливо, не дооцінили суперників?
  • По-перше, в другій Маракана-лізі немає слабких суперників. По друге, ми поважаємо усіх наших опонентів, виходимо на бій з ними максимально налаштованими…. Можливо, то були «не наші дні», тому й поступилися. Перемогли ті, хто більше на це заслуговував.