Андрій Костенко: «Перше найголовнiше завдання – перемагати в кожному матчі», Андрій Костенко: «Перше найголовнiше завдання – перемагати в кожному матчі», СОККЕР.УА - громадська спілка «Асоціація соккеру України». Офіційний сайт

Новина

20.05.2020

Андрій Костенко: «Перше найголовнiше завдання – перемагати в кожному матчі»

20.05.2020

Андрій Костенко: «Перше найголовнiше завдання – перемагати в кожному матчі»

Як відомо, футбол не може існувати без двох складових — м’яча і гравців. Так, цей список можна доповнювати… Мовляв, у футбол грають на спеціальних полях, або ж майданчиках. Все вірно. Але сучасний спорт не зміг би якісно розвиватися, якби не підтримка залюблених в його величність спонсорів та меценатів. Сьогодні ми поспілкуємось з одним із них — президентом і капітаном футбольної команди «Брокбізнес» Андрієм Костенком. 

— Андрію, доброго дня! Як Ваше самопочуття? Як пережили карантин?
— Доброго дня! У мене і гравців нашої команди все добре. Головне —  дотримуватись всіх правил карантину, бути вiдповiдальним i сподiватися на краще. Вимоги не складнi, а мотивація до їх виконання досить значна – скоріше повернутися до нормального життя. Загалом, настрiй у команди бойовий.


— А взагалі на роботі Вашої компанії карантин відобразився? Чи обійшлося?
— Карантин відобразився на роботi бiльшостi компаній, ми — не виняток. Але на сьогоднi ми здатнi в повній мірі виконувати свої обов’язки перед нашими клієнтами. 


— Як відомо, Ви прийшли до керма ФК «Брокбізнес» перед стартом другого кола. Розкажіть, за яких обставин Ви стали президентом цієї команди?
— Річ у тім, що в керівництві нашої компанії відбулися зміни. Попередній президент клубу взявся за професійну команду. Тому я вирiшив проявити iнiцiативу та взяти вiдповiдальнiсть за ФК «Брокбізнес» на себе. Адже мені важлива доля цієї команди.  


— До слова, Ваші підопічні — одні з головних претендентів на золоті нагороди першої Маракана-ліги. Чи вірили Ви в настільки успішний виступ «Брокбізнеса» у першому колі?
— Якщо не вірити в перемогу, то навіщо грати у футбол? Загалом у команді зібрані дуже хороші гравці. Вони поставили перед собою завдання закінчити перше коло не нижче третього місця, з чим вони впоралися. За це я їм дуже вдячний.  Я впевнений, що завдяки цiлеспрямованостi та самовiддачi гравців ми зможемо достойно протистояти суперникам у другому колі).


— Які завдань стоять перед командою в чемпіонаті? 
— Перше найголовнiше завдання – перемагати в кожному матчі. Супутні — наполегливо i регулярно тренуватись, не втрачати командний дух, берегти своє здоров'я у сьогоднiшнiй непростiй ситуації, а також вiрити в себе і в свою команду.


— У першому турі другого кола «Брокбізнес» доволі неочікувано розписав мирову з «Будівельником» — командою, що розміщується в турнірній таблиці на восьмому місці. На Вашу думку, що завадило «Брокбізнесу» здолати цього суперника?

— Я вважаю, що немає різниці на якому місці знаходиться суперник. Адже всі команди нашої ліги демонструють хороший футбол.  Кожний матч непередбачуваний, ситуацiя може змінитися у будь-який момент. Стосовно поєдинку з «Будівельником», то в мене немає претензій до своїх гравців. Можливо, нам забракло сил, щоб виграти цей матч, можливо, не дотрималися тактики. Це — футбол.  Розберемо гру, переглянемо свої помилки і намагатимемось їх не повторювати в подальших матчах. 


— У якому стані нині перебуває команда? Всі гравці знаходяться у строю? 

— Стан задовільний, всі гравці в строю. Найголовнiше — всі здорові!)


— А коли «Брокбізнес» повертається до тренувань?
— Плануємо взятися до роботи 25 травня.


— Що ж, успіхів Вам і Вашому проєкту. До зустрічі. 
— Дякую! До зустрічі!